Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mi az, amire Gy. F. annyira vá
  2007-03-11 19:27:35, vasárnap
 
  Mi az, amire Gy. F. annyira vágyik, de nem kaphatja meg soha?

Mikó Eszter
http://gondola.hu/cikkek/53269



,,Csak hazudni kéne, mennyi minden jönne, / Magyar eredménnyel, sikerrel özönbe..." - írta Ady vagy száz éve. Jött is az ,,eredmény" nekünk, a siker meg Gy.F.-nek, a nagy hazudozónak, aki a ,,Hazugság Open"-en a 8. helyet vívta ki a világranglistán. ,,Én különleges fajta politikus vagyok. Azt mondom és írom, amit gondolok" - nyilatkozta a közelmúltban a Times-nak. Felrémlik a sztálini múlt ködéből a forrás: ,,Mi, kommunisták, különleges anyagból vagyunk gyúrva". De ami most ennél fontosabb, az Gy. F. kijelentésének a mögöttes tartalma: ,,Én nem olyan vagyok, mint Orbán Viktor, én (ÉN) különleges vagyok. Én (ÉN), Orbán Viktorral ellentétben, az mondom és írom, amit gondolok, szemben vele, aki nem azt mondja, és nem azt írja, amit gondol, tehát hazudik. Tehát én (ÉN) hiteles vagyok, ő viszont nem hiteles."

A Times-nak adott interjú szinte mindegyik mondatát ki lehetne így elemezni. Az elfojtott gyűlölet fortyogó kráteréből időnként nyíltan is kilövell a láva: Orbán Viktor a választások előtt frizurát és öltözködési stílust változtatott, és úgy nézett ki, mint egy vidéki Elvis, de mégse nyerte meg a választásokat. Én (ÉN) nem foglakozom ilyesmivel. Pont. Mögöttes tartalom: ,,Nekem nincs szükségem ilyen pitiáner és szánalmas húzásokra. Én (ÉN) anélkül is megnyerem a választásokat. Igaz, persze, hogy Orbán Viktor azért nem nyerte meg a választásokat, mert én (ÉN) végighazudtam két évet. Ezért a választók nem ismerhették meg az ország valós állapotát. Ennek ellenére majdnem vesztettem, mert azért sokan átláttak a szitán, de alkalmaztam elődeim jól bevált módszereit. Hogy csak egyetlen egyet említsek: a változatosság kedvéért most az MDF maradékánál értem el, hogy az a néhány százalék, ami az ellenfél győzelméhez kéne, inkább engem (ENGEM) segítsen hatalomba."

Ám nemcsak ez az interjú van tele mögöttes tartalmakkal (hátsó megfontolásokkal), hanem Gy. F. minden megnyilvánulása. ,,Az öszödi hazugságbeszéd valójában igazságbeszéd volt" - hallhattuk a napokban. Vagyis: ,,Én (ÉN) akkor is igazat mondok, ha hazudok. Viszont Orbán Viktor akkor is hazudik, ha igazat mond."

A híres Tween Piks című horror-triller sorozatban mondták mindig sejtelmesen: ,,A baglyok nem azok, aminek látszanak".

Hogy mi mit éreztünk, amikor ő október 23-án leborult az értelmezhetetlen (viszont méregdrága) emlékmű előtt, azt tudjuk; ám hogy ő mit érezhetett és gondolhatott - amíg jó sokáig úgy maradt, s a többi hivatalos tisztelgő már-már kínosan toporgott mögötte, a háttérből, a kordonok mögül meg harsant a fütty, morajlott a nép, bőgtek a motorok - szóval ezt is sejteni lehet.

Gy. F. minden porcikájával, kimódolt mozdulatával: üzent.

,,Szörnyű randalírozás színhelye volt ma Budapest. Magukból kivetkőzött csőcselék támadt a rend őreire. Akik törvényesen jártak el. Törvényesen és tisztességesen. Én (ÉN) előre megmondtam, milyen veszélyekkel jár, ha Orbán Viktor utcára viszi az embereket! Tessék! Most mindenki láthatja, hogy (megint) nekem lett igazam! Bezzeg én (ÉN)! Így kell ünnepelni! Ilyen méltóságteljesen és békésen. Így leborulva az emlékmű előtt. (Remélem, minden kamera végig rajtam van.) Én akkor is megőrzöm a méltóságomat, ha a csőcselék őrjöng. És ki bátorítja ezt a csőcseléket? (Meg az összes többit az országban és azon túl?) Orbán Viktor!"

Mindez nem volna túl lényeges, ha a szóban forgó ember történetesen nem Magyarország miniszterelnök-pártelnöke volna. Így azonban e mögöttes tartalmak - sok más tényezővel egyetemben - a működésképtelenségig mélyítették és mélyítik napról-napra a szakadékot a kettéosztott ország polgárai között. S egyelőre a népszerűség-zuhanás sem segít. Gy. F. - ismerős ez a történelemből! - egyre kétségbeesettebb lépésekre szánja el magát. Nem külső erő kényszeríti, hanem a diktátorok belső patológiája. Erőt kell mutatnia, erőszakot kell alkalmaznia, és - ami a legfontosabb -, veszélyt kell kreálnia, hogy egybetartsa a már széledező és ébredező nyájat.

Az Orbán-démon, úgy tűnik, már kevés. Kicsi. Erőtlen. Mármint a hatalom megtartásához.

Hát akkor ,,zsidózzunk" egy kicsit! Nem is kicsit. Nagyon. A nemzetközi közvélemény erre rendkívül érzékeny. ,,A feleségem zsidó származású." Jé! Karácsonykor még bolgár volt: megtudhattuk, hogyan karácsonyol bolgár módra. Persze, lehet valaki bolgár zsidó is, sőt bolgár kommunista zsidó, hiszen a Times-nak adott interjú egy másik részében meg azt árulja el Klára asszonyról, hogy kommunista családból származik. Meg hogy bántják a feleségét. ,,Azt kell mondanom, hogy soha nem volt annyi antiszemita megnyilvánulás, mint most. A feleségem a jogi karon előadó. Múlt héten, amikor kilépett az egyetem központi épületéből, a kezébe nyomtak egy olyan szórólapot, amilyet az elmúlt ötven évben nem láttunk Magyarországon. Ez egy nagyon egyértelmű és félreérthetetlen antiszemita pamflet... Valami rettenetes történik."

Noha az egész média rámozdult a témára, az nem derült ki, hogy ki nyomta azt a valamit Klára asszony kezébe. Szerencsére - Gy. F. -ék jóvoltából - már ezt is el tudjuk képzelni: alighanem egy leitatott rendőr. Vagy egy ugyancsak leitatott hajléktalan...

A félelemre építő stratégia automatikusan működésbe lép: Gy. F. hívei elkezdenek borzongani, azonnal felhívják ,,drága Bolgár urat", és ki-ki, vérmérsékletétől függően, elrebegi vagy elordítja a rettegését - na kitől? Orbán Viktortól! Drága, aranyos Bolgár úr a jogos felháborodástól való megrendülésében egészen elmélyült hangon válaszolgat. A mondatok végét már nem is tudja befejezni, inkább csak elsóhajtja őket. Pedig nem mindennapi - dehogynem mindennapi! - butaságokat hallani! ,,Nekem csak X forint a nyugdíjam (itt egy ijesztően alacsony összeg következik), de megértem a megszorításokat, majd csak kibírjuk valahogy ezt a pár évet, kibírunk mi mindent, (s itt hirtelen eltorzul a hang), csak Orbán Viktor vissza ne jöjjön!"

Drága Bolgár úr ekkor rutinosan, kellőképpen elégedetten megerősíti téveszméjében a szerencsétlent, aki hálálkodva, könnyes hangon búcsúzik, és lelkesen nyomorog tovább. (Nem úgy, mint drága Bolgár úr.)

Hiába olajozzák azonban ,,zsidózással", hasonlókkal, mind jobban akadozik az államgépezet. Gy. F. egyre nagyobbakat szenved. Vajon miért ez a görcsös ragaszkodás, kapaszkodás? Miért van szüksége politikai hatalomra Gy. F.-nek? Gazdag lett. Nyilván a kamatok kamataiból is gond nélkül megélne. A harmadik házassága - úgy tűnik - sikeres. Gyermekei vannak. Miért kellett az oly sikeres üzleti életből visszatérnie a politikába?

Küldetéstudat?

Félő, hogy igen.

Hogy ő majd megmutatja. Hogy ő tudja. ,,Hiszem, merem, teszem." Ezért puccsolta meg Medgyessyt, legfőbb támogatóját.

De az is félő, ha nem.

Szaporodnak a fütyülések, a ,,Gyurcsány takarodj!"-ok, a narancsdobálások: ez az ember már nem teheti ki a lábát az utcára, az ünnepek egyre kínosabbak, a egész kormány minden energiája a praktikus pénzbehajtásra és a rózsaszín látszat fenntartására megy el, mindhiába. Egyre leplezhetetlenebb: a király meztelen. Gy. F. mégsem akar felállni.

Utolérte a diktátorok végzete. Egyre többet akar, megkapta, egyre nagyobb hatalmat, megkapta, de nem elég, de még, még! A hasonlatai is erről árulkodnak: átszelni az óceánt, megmászni a hegyet. Ez az út nagyon veszélyes. Akár az őrületbe is vezethet. Caligula már a Holdat akarta. Ez az ember már csont és bőr, a testbeszéde ijesztő, felemészti az Orbán Viktor iránt érzett beteges gyűlölete.

Mit nem kap meg, amit Orbán Viktor megkap? A szeretetet nem kapja meg. Lehet, hogy eredetileg küldetéstudata volt, nem tudom. De azt látom, hogy egyre jobban belehergeli magát abba, hogy olyasvalamit vár, amit soha nem kaphat meg. Azt, amikor sokszázezren kiáltják: Viktor, Viktor! És csillognak a szemek, és az összetartozás érzésétől mindenki megszépül és megfiatalodik. És mivel tudat alatt nyilván tudja, hogy ezt nem kaphatja meg, mert ezt csak kiérdemelni lehet, hitelességgel, következetességgel, ezért lesz egyre fruszráltabb a hatalom formális csúcsain, egyre manipulatívabb, egyre gonoszabb, és ezért feszegeti már a ,,demokratúra" kereteit is.

Pedig lenne megoldás. Meg kellene állnia, s azt mondania: rossz úton jártam. Nemcsak magamat tettem tönkre, hanem egy népet is.

Ha megértené, hogy az ő ellensége nem Orbán Viktor. Hanem saját maga...

Valamelyik Karácsonyon a TV2 vendégségbe ment hozzájuk, és a gyermekei is megszólaltak. Megkérdezték az első házasságából való elsőszülött fiát: mit szól ahhoz, hogy az apja miniszterelnök. A fiú azt felelte: Ez is csak egy foglalkozás. Mint például a kukázás.

Ha lett volna füle rá, akkor kellett volna abbahagynia mindent, és lemondania. Hiszen milyen ítéletet mondott is ez a fiú?

A kukázás: szemétben való turkálás.

A miniszter szó jelentése viszont: szolga.

A Times interjú végén a riporter megkérdezte, mit szól Gy. F. ahhoz, hogy a példaképének tartott Tony Blair leköszön. ,,Ez minden demokratikus politikus sorsa. Soha nincs happy end, soha. Felemelkedsz és lehullasz. A legvégén minden csillag lehullik. Ez lesz az én sorsom is, az egyetlen kérdés, hogy mikor" - szólt a válasz.

Lám, az üzenet: én (ÉN), a demokrata.

És a valóság: az egyeduralomra törők hamis, ripacs pátosza.




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: kétségbeesettebb, narancsdobálások, értelmezhetetlen, megfontolásokkal, félreérthetetlen, méltóságteljesen, vérmérsékletétől, világranglistán, megrendülésében, megszorításokat, megnyilvánulása, felháborodástól, tisztességesen, manipulatívabb, miniszterelnök, küldetéstudata, hazugságbeszéd, pénzbehajtásra, szerencsétlent, kijelentésének, megnyilvánulás, magyarországon, változatosság, megtartásához, hitelességgel, összetartozás, egyeduralomra, igazságbeszéd, küldetéstudat, választásokat, megfiatalodik, történelemből, automatikusan, téveszméjében, fenntartására, végighazudtam, nagy hazudozónak, sztálini múlt, mögöttes tartalma, elfojtott gyűlölet, választások előtt, vidéki Elvis, ország valós, változatosság kedvéért, ellenfél győzelméhez, öszödi hazugságbeszéd, híres Tween, többi hivatalos, kordonok mögül, motorok –, rend őreire, emlékmű előtt, Mikó Eszter, Hazugság Open”, Orbán Viktor, Orbán Viktorral, Viszont Orbán Viktor, Tween Piks, Orbán Viktortól, Drága Bolgár, Valamelyik Karácsonyon, Tony Blair,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png férfi  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Png férfi  Fekete-erdő desszert  Hogy lehet megtartani  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  A sors  Boldog születésnapot a ma ünne...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Erdőn  Varga János Veniam - Fontos sz...  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Rátalálsz  Jó éjszakát  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam Krisztinától  Jó éjszakát  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Png férfi  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Alvó cicák  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Ágai Ágnes – Csendélet  Alázat  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Boldog születésnapot a ma ünne...  Egy lelki imádság  Png fotel  Jónás Tamás – Végtelen b...  Akik bántanak téged  Nagyi telefonál  Örülök, hogy látlak!  Mindig jusson idő nevetni  s immár én is felragyogva, ért...  Png fotel  Kövesd a cowboyt!  Elköszönt  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Png férfi  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Png lepke  Adakozás  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Szívem tiéd  Reménység és erő Krisztustól e...  Még csak most kezdődik a nap  Rátalálsz  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Tanuld meg ezt a versemet  Leonardo da Vinci gondolata  Tavaszi kép  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png fotel  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Makszim Gorkij gondolata  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Png fotel  Próbálj meg ...  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Sokan azt tartják  Jó éjszakát  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
nagy hazudozónak, sztálini múlt, mögöttes tartalma, elfojtott gyűlölet, választások előtt, vidéki Elvis, ország valós, változatosság kedvéért, ellenfél győzelméhez, öszödi hazugságbeszéd, híres Tween, többi hivatalos, kordonok mögül, motorok &#8211, rend őreire, emlékmű előtt, csőcselék őrjöng, összes többit, szóban forgó, kettéosztott ország, diktátorok belső, legfontosabb &#8211, hatalom megtartásához, nemzetközi közvélemény, feleségem zsidó, másik részében, jogi karon, egyetem központi, kezébe nyomtak, olyan szórólapot, elmúlt ötven, nagyon egyértelmű, egész média, valamit Klára, leitatott rendőr, ugyancsak leitatott, félelemre építő, rettegését &#8211, jogos felháborodástól, mondatok végét, ijesztően alacsony, görcsös ragaszkodás, kamatok kamataiból, harmadik házassága, ünnepek egyre, egész kormány, praktikus pénzbehajtásra, rózsaszín látszat, király meztelen, diktátorok végzete, testbeszéde ijesztő, összetartozás érzésétől, hatalom formális, első házasságából, apja miniszterelnök, riporter megkérdezte, példaképének tartott, legvégén minden, egyetlen kérdés, egyeduralomra törők, kétségbeesettebb, narancsdobálások, értelmezhetetlen, megfontolásokkal, félreérthetetlen, méltóságteljesen, vérmérsékletétől, világranglistán, megrendülésében, megszorításokat, megnyilvánulása, felháborodástól, tisztességesen, manipulatívabb, miniszterelnök, küldetéstudata, hazugságbeszéd, pénzbehajtásra, szerencsétlent, kijelentésének, megnyilvánulás, magyarországon, változatosság, megtartásához, hitelességgel, összetartozás, egyeduralomra, igazságbeszéd, küldetéstudat, választásokat, megfiatalodik, történelemből, automatikusan, téveszméjében, fenntartására, végighazudtam, megkérdezték, fruszráltabb, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1367
  • e Hét: 15597
  • e Hónap: 26708
  • e Év: 180204
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.